K+FK+F

Több kutatási-fejlesztési projektben vettünk és veszünk részt jelenleg is. Cégünk folyamatosan végez kutatási tevékenységet és keresi az erdőgazdálkodás és az ipar számára használható innovatív megoldásokat. Fő fejlesztési területeink:

  • Erdészeti méréstechnika
  • Üzemi anyagáramlás mérés, nyilvántartó és nyomon követő rendszerek
  • Termelési hatékonyság növelése
  • Épületek energia hatékonyságának fejlesztése

Partnerek vagyunk pályázatokban, kutatási együttműködésekben, ahol tudásunkkal, tapasztalatainkkal hozzá tudunk járulni új sikeres termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez.

Egyedi fejlesztési igények megoldására is vállalkozunk, akár céges akár pályázatos keretek között.

A kedvezményezett neve: FAFORRÁS Faipari Kft.
A projekt címe: Hengeres faválaszték felmérésére szolgáló mobil eszköz kifejlesztése
A szerződött támogatás összege: 47 655 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 63.16%
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja egy szakspecifikus eszköz prototípusának kifejlesztése az erdei sarangolt választékok térfogati mérésére. Az erdőgazdálkodási gyakorlatban jelenleg a múlt század közepén, statisztikai alapon meghatározott űrméter és tömör köbméter átváltási értékeket használnak, mellyel akár 20 %-os eltérés is lehetséges a valós tömör fatérfogat és az átszámítási tényezővel számolt fatérfogat között. A pontatlan felmérési módszerből fakadóan sok vita jelent meg az iparági a szereplők között. A projekt azt a célt tűzte ki, hogy 3%-os pontossággal, egy könnyen használható kézi eszköz segítségével valósítsuk meg a méréseket. A mobil sarang felmérő készülék újdonsága, hogy minden egyes felmért rakatra meghatározza az aktuális tényezőt, nagy pontosságot biztosítva. Az informatikai technológia és a szakismeretek kombinált fejlesztésével egy modern digitális felmérő eszköz készül el. Az eszköz későbbi továbbfejlesztésével akár más iparágak hasonló problémáinak megoldására is alkalmas lehet.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. augusztus 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00688